Εξοικονόμηση ενέργειας

Η Παπαθανασίου Κατασκευαστική έχει κάθε λόγο να ισχυρίζεται με αποδείξεις ότι σχεδιάζει, κατασκευάζει και δημιουργεί «πράσινα σπίτια».

Και αυτό επιτυγχάνεται με το σύστημα δόμησης Nobrick χάρη

  • στο προκατασκευασμένο τοιχίο Nobrick από οπλισμένο μπετόν με ενσωματωμένη μόνωση που αποδίδει υψηλό ενεργειακό ισοζύγιο και δίνει μεγάλη αξία στην παθητικότητα του κτηρίου
  • στα πιστοποιημένα και επώνυμα υλικά που πάντα χρησιμοποιεί η εταιρία στις κατασκευές της, ελαχιστοποιώντας & σχεδόν αποκλείοντας τις όποιες απώλειες και αστοχίες
  • στον βιοκλιματικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που λαμβάνει υπόψιν παραμέτρους όπως προσανατολισμό, ηλιακή κατεύθυνση και φυσικό αερισμό, παράγοντες απολύτως σημαντικούς στην θετική εκμετάλλευση των φυσικών φαινομένων προς όφελος του έργου.

Θεμελιώδεις παράγοντες που εξασφαλίζουν τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας σύμφωνη με τα πρότυπα του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου (ΚΕΝΑΚ), καθώς σας παρέχει θερμομόνωση, απαλλαγή από υγρασίες, πυρασφάλεια και ηχομόνωση.

Το σύστημα δόμησης Nobrick πληροί τις προϋποθέσεις για πιστοποίηση της μέγιστης ενεργειακής απόδοσης κτιρίου (ΚΕΝΑΚ) κλάσεως Α+.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει να κατασκευάσει τη βιοκλιματική σας κατοικία ή τον επαγγελματικό σας χώρο ενεργειακής απόδοσης με όσο το δυνατόν περισσότερα οικολογικά, φυσικά (π.χ. φυσικό κεραμίδι) και πιστοποιημένα υλικά δόμησης, εξασφαλίζοντας για εσάς ένα υγιές περιβάλλον διαβίωσης.

Εναρμονισμένοι στις σύγχρονες απαιτούμενες συνθήκες για προστασία και σεβασμό στο περιβάλλον, σας προτείνουμε επιπλέον έξυπνες και καινοτόμες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες τόσο σε άμεσο, όσο και σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα θα σας αποδώσουν μεγάλα ποσοστά οικονομίας χρήματος.

Φωτοβολταϊκά

Έχουμε την δυνατότητα να αναλάβουμε την τοποθέτηση οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων, που θα σας προσφέρουν κάλυψη στο 100% περίπου της ηλεκτρικής ενέργειας της κατοικίας σας. Η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών πάνελ γίνεται με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μεγιστοποιείται η δυνατότητα απορρόφησης και εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας.

Γεωθερμία

Ο οικολογικός κλιματισμός της κατοικίας ή του επαγγελματικού σας χώρου. Χρησιμοποιώντας ακόμη μία φορά τις φυσικές πηγές ενέργειας της φύσης, η εταιρεία μας έχει να σας προτείνει τη λύση της γεωθερμίας για την κατοικία σας ή ακόμη και για τον επαγγελματικό σας χώρο (κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία, εστιατόρια, συνεδριακούς χώρους κ.α.). Η γεωθερμία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας για θέρμανση, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, στο σύνολο των αναγκών της κατοικίας σας.