Σύστημα Nobrick

Η εταιρεία Παπαθανασίου Κατασκευαστική με την πολυετή της πείρα στα δομικά έργα, έχοντας ερευνήσει και εξελίξει την προκατασκευή δημιούργησε το πρωτοπόρο και καινοτόμο σύστημα δόμησης Nobrick.

Το σύστημα δόμησης Nobrick εγγυάται  οικονομία, αποτελεσματικότητα, αξιοπιστία, ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις στεγαστικές ανάγκες και κατασκευαστικές απαιτήσεις των πελατών μας.

Μετατρέπει την κλισέ λογική του προκάτ ως πρόχειρης και αμφιβόλου ποιότητας κατασκευής, διατηρώντας παράλληλα όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια σύγχρονη και αξιόπιστη προκατασκευή.

Πλεονεκτήματα

  • σύντομος και συμπεφωνημένος εξ΄ αρχής χρόνος παράδοσης του έργου
  • σαφώς χαμηλότερο κόστος από εκείνο της συμβατικής οικοδομής γεγονός που αποδεικνύεται με συμφωνία από την αρχή της κατασκευής
  • απαλλαγή του πελάτη από κάθε είδους εμπλοκή με συνεργεία, εργολάβους, δημόσιες υπηρεσίες κλπ
  • αμεσότητα πληροφόρησης του πελάτη για κάθε στάδιο κατασκευής μέσω ψηφιακής ενημέρωσης ανά πάσα στιγμή με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο του έργου από μέρους του

Παροχές

Το σύστημα δόμησης Nobrick είναι η σύγχρονη και πιστοποιημένη πρόταση για ποιοτική, οικονομική, ταχεία και αντισεισμική δόμηση.

Σύστημα δόμησης

Μετασχηματίζοντας τη λογική κατασκευής με προκάτ «κουτάκια», που έχει υιοθετήσει η αγορά έως σήμερα, εμείς ξεκινάμε από την κατασκευή θεμελίων με οπλισμένο σκυρόδεμα (μπετόν αρμέ) όπως ακριβώς συμβαίνει σε κάθε συμβατική κατασκευή. Έπειτα και κατόπιν επιλογής του πελάτη ή των αναγκών που ορίζουν η ασφάλεια και η ποιότητα κατασκευής του κτηρίου, κατασκευάζεται ο φέρων οργανισμός, είτε από μεταλλικές κολώνες και δοκάρια χάλυβα «τύπου Η», είτε από οπλισμένο σκυρόδεμα (μπετόν αρμέ). Αυτός ο τρόπος δόμησης αποδίδει ταυτόχρονα μέγιστη αντισεισμικότητα και δυνατότητα απεριόριστων ορόφων και κυρίως ελεύθερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Το δάπεδο και η οροφή στο σύστημα δόμησης Nobrick είναι από μπετόν και στην τοιχοποιία δεν χρησιμοποιούμε το γνωστό σε όλους μας τούβλο, αλλά χρησιμοποιούμε το προκατασκευασμένο τοιχίο Nobrick από οπλισμένο μπετόν με ενσωματωμένη μόνωση, που σας παρέχει τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας (θερμομόνωση), σύμφωνη με τα πρότυπα του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου (ΚΕΝΑΚ), πυρασφάλεια, απαλλαγή από υγρασίες, ηχομόνωση και φυσικά αντισεισμικότητα.

Η προκατασκευασμένη τοιχοποιία Nobrick σας εξοικονομεί χρόνο αλλά και κόστος κατασκευής, δίνοντάς σας παράλληλα ποιότητα, αντοχή και ασφάλεια. Κυρίως όμως καθιστά ανύπαρκτο το ποσοστό καταπόνησης της οικοδομής στο στάδιο της τοιχοποιίας (οικοδομή στα τούβλα) που δέχεται από τις αναγκαστικές επεμβάσεις ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης όπως συμβαίνει στην συμβατική κατασκευή. (ηλεκτρολογικές και υδραυλικές γραμμές σπάζοντας τα τούβλα με καλέμι ή κομπρεσέρ).

Όλες οι κατασκευές μας πληρούν τις προδιαγραφές για την πιστοποίηση της μέγιστης ενεργειακής απόδοσης κτηρίου (ΚΕΝΑΚ), κλάσεως Α+.