Ανεξάρτητες οικίες 190τ.μ.

Η ανάγκη του πελάτη για δύο πολύ άνετα σπίτια με κοινόχρηστους χώρους σε ένα επικλινές οικόπεδο, μας οδήγησε στην κατασκευή τους σε δύο διαφορετικά επίπεδα (το ένα πάνω στο άλλο),  δίνοντας όμως την αίσθηση δύο ισόγειων σπιτιών. Μπαίνοντας λοιπόν από την κοινόχρηστη είσοδο, συναντάμε την είσοδο του σπιτιού που βρίσκεται στο επάνω επίπεδο, καθώς και τη σκάλα που μας οδηγεί στο κάτω επίπεδο και συνεπώς στην είσοδο του δεύτερου σπιτιού.

Επάνω επίπεδο:
Διασχίζοντας την είσοδο του σπιτιού που βρίσκεται στον επάνω όροφο, συναντάμε ένα πολύ ευρύχωρο χώρο που περιλαμβάνει το σαλόνι με το τζάκι του και την τραπεζαρία καθώς και την μπαλκονόπορτά του που οδηγεί στην βεράντα η οποία έχει θέα στον κήπο αλλά και στην πισίνα. Δίπλα από την τραπεζαρία βρίσκεται η πόρτα για την κουζίνα από την οποία έχει κανείς πρόσβαση στην ίδια μεγάλη βεράντα. Από το σαλόνι-τραπεζαρία, ανεβαίνοντας ένα επίπεδο (ένα σκαλάκι), μπορεί να απολαύσει κανείς τη ζεστή γωνιά ενός πρόχειρου καθιστικού με τηλεόραση. Οι χώροι είναι όλοι ηλιόλουστοι και η σκεπαστή βεράντα προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης αλλά και διασκέδασης λόγω της ευρυχωρίας. Αφήνοντας το σαλόνι και προχωρώντας στο διάδρομο θα συναντήσουμε έναν βοηθητικό χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη. Αριστερά και δεξιά μας θα συναντήσουμε 3 υπνοδωμάτια και ένα μεγάλο λουτρό που εξυπηρετεί αυτά τα 3 υπνοδωμάτια. Τα δύο οδηγούν κι αυτά στην ενιαία τεράστια βεράντα του σπιτιού. Στο τελείωμα του διαδρόμου, μια πόρτα εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα του μεγάλου υπνοδωματίου, το οποίο συνοδεύεται από το δικό του λουτρό αλλά και από ένα ολόκληρο δωμάτιο βεστιάριο, που απογειώνει τη λειτουργικότητα! Παρόλο που το σπίτι έχει ένα ολόκληρο δωμάτιο γκαρνταρόμπα, όλα τα υπνοδωμάτια έχουν τις δικές τους ευρύχωρες ντουλάπες. Το σπίτι έχει εξωτερική πρόσβαση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, όπως στο μεγάλο κήπο, το μπάρμπεκιου, την πισίνα αλλά και τα δύο μεγάλα υπαίθρια πάρκινγκ με πρόσβαση από τις αντίστοιχες αυτόματες γκαραζόπορτές τους. Οι μεγάλοι και λειτουργικοί χώροι του που συνοδεύονται από κάποιες ζεστές γωνιές, προσφέρονται για μια πολυμελή οικογένεια ή για χώρους φιλοξενίας, χαλάρωσης και διασκέδασης με φίλους.

Κάτω επίπεδο:
Διασχίζοντας την είσοδο του σπιτιού που βρίσκεται στον κάτω όροφο, συναντάμε έναν ενιαίο χώρο που περιλαμβάνει το σαλόνι με το τζάκι του, την τραπεζαρία αλλά και την κουζίνα. Η πόρτα της κουζίνας οδηγεί απευθείας στο επίπεδο που βρίσκονται η πισίνα, ο κήπος αλλά και το μπάρμπεκιου, και ανεβαίνοντας μερικά σκαλιά οδηγεί στα υπαίθρια πάρκινγκ. Επομένως θα μπορούσε εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί ως μια ανεξάρτητη είσοδος για το κάτω σπίτι, που ουσιαστικά έχει θέση ισογείου. Οι μπαλκονόπορτες του σαλονιού προσφέρουν άπλετο φως αλλά και απευθείας πρόσβαση στον κήπο, την πισίνα και το μπάρμπεκιου για να χαρείτε όμορφες οικογενειακές και στιγμές με φίλους. Ο χώρος του σαλονιού συμπληρώνεται από ένα γραφείο, ένας χώρος που οριοθετείται από το σκαλοπάτι που θα πρέπει κανείς να ανέβει. Απολαμβάνοντας το σαλόνι με ή χωρίς φίλους, έχει κανείς άμεση οπτική και ακουστική επαφή με τα παιδιά του που παίζουν στο υπέροχο playroom! Μάλιστα το playroom μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο των λιλιπούτιων φίλων μας, καθώς είναι ακριβώς απέναντι από το παιδικό τους δωμάτιο! Δίπλα στο υπνοδωμάτιο, βρίσκεται ένα λειτουργικό μικρό wc που εξυπηρετεί όλους αυτούς τους χώρους. Συνεχίζοντας προς τα ενδότερα του σπιτιού, θα συναντήσουμε το δωμάτιο των γονιών, που ουσιαστικά είναι δίχωρο, καθώς περιλαμβάνει το χώρο της κρεβατοκάμαρας και το χώρο της γκαρνταρόμπας. Ένα μεγάλο μπάνιο εξυπηρετεί και τα δύο υπνοδωμάτια. Τέλος, ένας ξενώνας με πρόσβαση από την βεράντα του σπιτιού για τη διατήρηση της ιδιωτικότητας, προσφέρεται για φιλοξενία φίλων ή συγγενικών προσώπων.  Όλα τα υπνοδωμάτια περιέχουν τις ευρύχωρες ντουλάπες τους.

Για όσους σημαντικότερο ρόλο παίζει η ξεκούραστη περιήγηση μέσα σε ένα σπίτι, η λύση ενός flat σπιτιού όπως αυτά, που συγκεντρώνουν όλους τους χώρους σε ένα επίπεδο, είναι ιδανική.

Μεζονέτα 134τ.μ.

Η ανάγκη του πελάτη μας για μία μεζονέτα σε τέτοια τετραγωνικά που να προσφέρουν άνεση

Μεζονέτα 132τ.μ.

Το σπίτι αυτό χτίστηκε σύμφωνα με την επιθυμία του πελάτη να δοθεί έμφαση στη διατήρηση